Як працювати над мисленням перед початком дієти, щоб не нашкодити?

Опубліковано: 29.12.2022,   Оновлено: 24.04.2023


Чимало людей мають претензії до власного тіла. Часто їх турбують надмірно широкі стегна, зайві кілограми на талії, «пивний» живіт. Дуже часто ця проблема є не стільки естетичною, скільки психологічною – за нею ховається цілий комплекс симптомів, що штовхають людину до виснаження себе голодними дієтами.


У цій статті маємо розібратися з тим, як схуднути без шкоди для себе та свого ментального здоров’я. А тоді як цю вагу зберегти.


Як працювати над мисленням перед початком дієти, щоб не нашкодити?

Візуалізація

Саме вона є основним інструментом цього методу лікування. Це уявне представлення пробуджує підсвідомість, сприяє перетворенню «бажаного» в «дійсне».

Візуалізація дозволяє бачити предмети і події в реалістичних картинках. Можна сказати, що це програмування мозку. Чим чіткіше мозок бачить програму бажаного майбутнього, тим інтенсивніше він починає працювати над перетворенням мрії в реальність. В цьому і полягає сила думки. Досить самого себе переконати повірити у власний успіх, і тоді в недалекому майбутньому це побачать і оцінять оточуючі.
Як працювати над мисленням перед початком дієти, щоб не нашкодити?

Завдяки такому методу самонавіювання багато людей успішно змінюють своє життя. Якщо постійно думати в позитивному напрямку, мрія перетворюється в мету. І лише від вас буде залежати, наскільки швидко ця мета буде досягнута. Наша уява – безмежна і чим яскравіше уявляти собі ту чи іншу подію, тим швидше вдасться переконати мозок в тому, що все можливо.

Для наочної демонстрації того, як працює метод психологічної візуалізації, вчені провели експеримент. Ефективність такого методу перевіряли на спортсменах. В ході експерименту їм необхідно було подумки провести звичне тренування, не напружуючи при цьому жодної м’язи на тілі, працює тільки голова: вони лише думали про ті вправи, які роблять щодня. І в результаті було зафіксовано, що під час психологічної візуалізації мозок посилав в м’язи той самий імпульс, що і при інтенсивних фізичних навантаженнях. Це підтвердило гіпотезу вчених про силу впливу уяви на мозок, аж до стирання самих кордонів між уявою і реальністю.

Правильна психологічна підготовка

Як працювати над мисленням перед початком дієти, щоб не нашкодити?
1. Ви повинні чітко уявляти свою мету. Це мають бути не окремі фрагменти, наприклад, «хочу плоский живіт», або «стрункі ноги без целюліту». Це повинен бути цілісний ідеальний образ. Наприклад, уявіть, як ви підходите до дзеркала і бачите своє струнке тіло. Уявляйте його до найменших дрібниць. Концентруйтеся на кожній ділянці тіла. 

2. Уявили? А тепер насолоджуйтеся: ви задоволені собою, пишаєтеся досягнутим результатом і отримуєте задоволення від ідеальної фігури. Байдуже, що зараз цього немає. Просто повірте, що це можливо! Якщо ви цього не уявите, досягти результату буде набагато складніше. 

3. Тому, перш ніж розпочати худнути чи сісти на чергову дієту, попрацюйте над своїм мисленням. Змініть негативні думки й упередження на позитивні. При цьому, зосередьтеся не тільки на зовнішній красі, але й на ментальному та психологічному самопочутті. Уявіть, як вам легко без зайвих кілограмів та без хвороб, які вони за собою ведуть. 

Якщо ви все робите правильно, то повинні відчувати невимовну радість і щастя. 

4. Ще один дуже важливий момент: думайте про це не в майбутньому часі («коли я стану стрункою (-им) і красивою (-им)»), а в теперішньому («я струнка (-ий), красива (-ий) і дуже задоволена (-ий) собою»)! 

Коли уявили свій ідеальний образ, не забувайте зустрічатися з ним щодня подумки. Можна це робити перед сном. Засинаючи з мрією, на ранок ви прокинетеся з чітко поставленою метою. 

Таким чином, ви швидше звикнете до себе «нової»/«нового» і полюбите свій ідеальний вигляд, який незабаром зможете побачити в реальності. Довіртеся своїй підсвідомості. Про це далі.

Довіра підказкам підсвідомості

Як працювати над мисленням перед початком дієти, щоб не нашкодити?
Коли перший етап візуалізації пройдено (ідеальний образ), то підсвідомість вже отримала програму й приступила до її реалізації. Вам залишається лише слідувати тим підказкам, які вона вам дає.

1. Починайте обирати більш здорову їжу, тяга до «заборонених» продуктів буде все меншою. Знизиться апетит, з’явиться режим. Весь організм почне працювати за новою програмою, яка з кожним днем, буде сприяти вашому схудненню.

2. Довіртеся своїй підсвідомості. Вона не ворог, а працює в з вами одній команді. Під її керівництвом можуть змінитися ваші смакові вподобання, може з’явитися бажання зайнятися спортом. І ось тоді важливо не лінуватися, а слухняно виконувати всі інструкції. 

Погодьтесь, одне діло через силу відмовлятися від тістечка, а зовсім інше – усвідомлено його не хотіти. Тобто завдання візуалізації – не «змусити» організм худнути, а переконати його в тому, що це – необхідно. І при цьому забезпечивши вам задоволення від процесу схуднення. Лише так можна досягти довгострокового результату.

Створення сприятливої зовнішньої атмосфери

Як працювати над мисленням перед початком дієти, щоб не нашкодити?
Щоб збільшити ефективність візуалізації, створіть комфортні умови. Такі, щоб ви змогли повністю розслабитися і сконцентруватися на своїх думках і бажаннях

Прийміть зручне положення тіла (можна сидячи, лежачи – неважливо, тут головне – комфорт). Щоб якомога глибше зануритися в цей процес, можете включити спокійну музику, запалити ароматизовані свічки або використовувати ефірну олію.

Головне – потурбуйтеся про те, щоб вам ніхто не заважав побути наодинці з собою й своїми думками. Лише на самоті ви зможете почути свій внутрішній голос. Не давайте чужим думкам заглушити своє внутрішнє «Я». Лише налагодивши з ним контакт, ви отримаєте все, про що мрієте.

Створення наочної картинки візуалізації

Як працювати над мисленням перед початком дієти, щоб не нашкодити?
Багато людей використовували цей метод з дитинства для якнайшвидшого здійснення своїх бажань. Вони розміщували поряд зі своєю фотографією те, чого хотіли б досягти в житті: красива дружина/відомий, успішний чоловік, машини, будинки, подорожі і т.д. 

У боротьбі з надмірною вагою цей метод теж працює. Зробіть колаж зі своєї фотографії та зображень струнких життєрадісних людей, на яких ви хотіли б бути схожими. Частіше дивіться на цей колаж. Повісьте його на видиме місце і щодня уважно розглядайте хвилин 10 на день. Це допоможе вам швидше досягти поставленої мети.

Втрата ваги повинна бути повільним процесом

Як працювати над мисленням перед початком дієти, щоб не нашкодити?

Ми знаємо, як хочеться бачити результати швидко. Тому вся важка робота здається такою, ніби насправді це робить щось інше у вашій подорожі для схуднення. Але ключове слово тут “подорож”.


Люди, які повільно змінюють спосіб харчування, поступово рухаються більше протягом дня, повільно додають у тренувальний режим, найдовше утримують скинуту вагу.


Все це не повинно бути тимчасовими звичками чи діями. Власне, частково причиною того, що це повинен бути повільний процес, є те, що ці здорові зміни повинні створити спосіб життя, який ви будете проводити до кінця свого життя! Тому ми рекомендуємо прагнути поступово змінювати свій поточний спосіб життя, щоб не відчувати себе вимушеним і не боятись робити здоровий вибір.

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення