Як вберегтись від комарів і кліщів з допомогою натуральних засобів

Опубліковано: 10.05.2018,   Оновлено: 05.06.2023

Весна і літо не лише пора тепла і відпочинку, а й неприємних комах і кліщів. Все більше людей мають алергічні реакції від укусів комах, а деякі види кліщів є переносниками небезпечних, а деколи і смертельних хвороб.

Ми підготували кілька простих порад, як вберегти себе від укусів, а також поділились натуральними засобами, які легко зробити власноруч.


Перше і найважливіше правило, коли йдете на пікнік в ліс, обов’язково вдягайте закриту одежу та взуття.

З усім іншим зможуть допомогти ефірні олії, які є натуральним аналогом засобів від комах, що пропонує ринок.

 


Радимо мати під рукою хоч одну з цих олій:


  1. Ефірна олія лаванди є досить універсальною і може використовуватись, як для діток, так і для людей похилого віку. Ви можете наносити її на шкіру, як захист або ж змащувати нею місце укусів. Ефірна олія лаванди є лагідною до шкіри, має заспокійливий ефект.

  2. Ефірна олія м’яти є токсичною для комах. Не використовуйте олію м’яти, якщо ви приймаєте гомеопатичні препарати або ж при вагітності.

  3. Ефірна олія лимону відлякує комах і бліх. Можете розвести її у воді та обприскувати одяг.

  4. Ефірна олія евкаліпту захистить від комах, а також допоможе уникнути інфекцій і зменшити наслідки укусів кліщів. Її не можна використовувати на чисту шкіру, тому додавайте евкаліпт у базові олії або крем для тіла. Не можна використовувати цю олію вагітним та дітям.

  5. Ефірну олію лемонграсу можна наносити прямо на шкіру. Захищає від кліщів! В аромалампі не лише допоможе краще заснути, а й відлякуватиме непроханих летючих гостей.

  6. Ефірна олія чайного дерева допоможе врятуватися від комарів. Додавайте її в базову олію або в крем.

  7. Ефірна олія герані також застосовується, щоб врятувати шкіру від укусів комарів, а дім від мурах (змочіть ватний тампон олією герані та протріть ним у місцях скупчення мурах).


                                                                               

Натуральні рецепти засобів від комах:

  1. Візьміть 30 г базової олії (найкраще з паростків пшениці або виноградних кісточок), але підійде будь-яка. Додайте до неї 20 крапель ефірної олії зі списку і можете наносити цю суміш на відкриті ділянки тіла. Можете замінити олію на будь-який крем для тіла, а також додати туди трішки ваніліну. Ванілін відлякує мошку, яку не так легко позбутися. Якщо ви не любите наносити на тіло креми чи олії, накрапайте ефірну олію в спеціальний медальйон-глечик і носіть на шиї. Вдома додавайте ефірні олії в аромалампи та ставте їх біля відчинених вікон.

  2. Візьміть цілий лимон і встроміть в нього насіння гвоздики. Це стане не тільки приємним ароматизатором для дому, а й відлякуватиме комах.

  3. Візьміть кілька ватних дисків, намочіть їх ефірними оліями за вашими вподобаннями і розкладіть біля підвіконня, або ж подушки, якщо вам комфортно спати біля ароматів олій.

  4. В домашніх умовах можуть допомогти також рослини. Посадіть розмарин, м’яту, лаванду чи герань і нехай відлякують комах.

  5. Беріть з собою на природу липучий валик для одягу. На липку поверхню капніть кілька крапель олії і просто час від часу проводьте ним по одягу. Ви не тільки позбираєте жуків і комах, а й надасте аромату одягу, який буде відлякувати живність.

  6. Також на природі може допомогти багаття з шишок і ялівцю. Назбирайте їх, киньте до вогнища і насолоджуйтеся вечором.

  7. Свічка від комарів. Візьміть 3-4 скляні банки, заповніть їх на ¾ водою, помістіть в кожну банку по 1-2 гілки розмарину або м’яти, по 10 крапель ефірних олій, про які ми згадували на початку статті, по половині лимону або лайму. Додайте при потребі ще трішки води, поставте зверху свічку та запаліть її. Міняйте воду кожні 4-5 днів.

    

8. Також ми переклали відео-рецепт засобу від комарів. Шукайте за посиланням: https://www.facebook.com/smak.zhyttya/videos/1454803364624617/


Як бачите, натуральних аналогів від комах є достатньо. Головне, дотримуйтесь базових правил безпеки на природі, перевіряйте кожні 15 хв одяг та відкриті ділянки шкіри та вбезпечте себе підручними засобами від комарів і кліщів.


Якщо ви маєте запитання - пишіть нам:
Telegram: 068 618 18 86
Viber:       068 618 18 86
Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення