Толокно вівсяне
19 відгуків
400 г
Є в наявності
Що таке вівсяне толокно та чим воно особливе?
- Толокно вівсяне — пророщені та висушені цільні зерна вівса.
- Ми перетираємо зерна у дерев'яній ступці, щоб зберегти усі вітаміни та мікроелементи.
- Має низький глікемічний індекс, тому можна вживати при діабеті та порушеннях обміну речовин.
- Толокно використовується для дієтичної та корисної випічки.
- У порівнянні з борошном толокно містить менше крохмалю та більше клітковини.
Які корисні речовини містить вівсяне толокно?
- вітаміни групи В — дбають про стан нашої шкіри та нервової системи;
- антиоксиданти — покращують роботу ендокринної системи;
- аланін — зміцнює імунітет;
- цистеїн — природний жироспалювач;
- лігнін — знижує холестерин;
- омега-3 жирні кислоти — корисні для серцево-судинної системи та загального здоров'я.
- природне джерело повільних вуглеводів та клітковини — дарує тривале почуття ситості та очищує наш кишківник.
Як використовувати вівсяне толокно?
- Додайте 1 ч.л толокна до свого щоденного раціону: посипайте каші, йогурти чи салати.
- Використовуйте у випічці для приготування вівсяного печива чи кексів.
- Вівсяне толокно можна вживати вагітним та мамам, що годують.
- Діткам можна давати толокно від 6 місяців, як прикорм.
- Радимо спробувати такий рецепт корисного та ситного йогурту: рослинне молоко + толокно + чіа. Пробуйте та діліться враженнями ;)
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносності продукту.
Овес / Україна.
на 100 г: білки – 12 г, жири – 6 г, вуглеводи – 68 г. Калорійність – 357 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер, або зберігати в оригінальному пакеті дой-пак. В сухому прохолодному місці.
4 місяці
Толокно із журавлиною
Інгредієнти:
Журавлина свіжа чи заморожена — 250-300 г;
Мед — 2-4 ст.л.;
Толокно вівсяне — 100 г.
1. Збийте всі інгредієнти в блендері до однорідності. Вітамінна каша готова! Для різноманітності можна замінити журавлину іншими ягодами чи соковитими фруктами.
Смачного!
Вживайте у будь-який час протягом дня. Чудово підходить для дитячого та спортивного харчування.