


Борошно амаранту (жорнове)
16 відгуків
85 грн 500 г
500 г
Очікується
Борошно амаранту / Україна.
на 100 г: білки — 9,5 г, жири — 3,7 г, вуглеводи — 67.5 г. Калорійність — 344 ккал.
6 місяців
Чим особливе борошно амаранту?
- Борошно амаранту — це перемелене насіння амаранту. Зберігає усі цінні речовини, які є в насінні.
- У нього низький глікемічний індекс — 35. Це означає, що після його вживання рівень цукру в крові не підніметься стрімко.
- Це єдине зерно, яке містить вітамін С. Він потрібен для міцного імунітету і еластичних кровоносних судин.
- Амарантове борошно багате на клітковину. Клітковина стимулює травлення і допомагає виводити токсини з кишківника.
- Містить сквален — речовина, що регулює рівень холестерину, активізує і продовжує життя клітин.
Про глютен
Амарантове борошно — безглютенове.
Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену.
Таке борошно можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносимості. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.
Як використовувати борошно амаранту?
- Використовуйте для домашньої випічки. Печіть булочки, пироги, торти, печиво і пряники.
- Підходить для загущення супів, каш, соусів та панірування овочевих котлеток.
- Готуйте корисний шоколадний пиріг — детальніше у рубриці РЕЦЕПТИ.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Амарантовий шоколадний пиріг

Амарантовий шоколадний пиріг
Інгредієнти:
Борошно кукурудзяне — 1 склянка;
Борошно амаранту — ½ склянки;
Кокосовий цукор — ½ склянки (або фініки 150 г);
Какао порошок (або кероб) — ½ склянки;
Харчова сода — 1 ч.л.;
Сіль — ½ ч.л.;
Олія оливкова або кокосова — ⅓ склянки;
Ванілін — 1 ч.л. (або свіжий стручок - 5 см);
Сік лимона — 1 ч.л.;
Вода питна — 1 склянка;
Дроблений шоколад — ½ склянки (за бажанням).
Борошно кукурудзяне — 1 склянка;
Борошно амаранту — ½ склянки;
Кокосовий цукор — ½ склянки (або фініки 150 г);
Какао порошок (або кероб) — ½ склянки;
Харчова сода — 1 ч.л.;
Сіль — ½ ч.л.;
Олія оливкова або кокосова — ⅓ склянки;
Ванілін — 1 ч.л. (або свіжий стручок - 5 см);
Сік лимона — 1 ч.л.;
Вода питна — 1 склянка;
Дроблений шоколад — ½ склянки (за бажанням).
Приготування:
1.Розігрійте духовку до 180 градусів.
2. Просійте борошно через сито в миску та додайте всі сухі інгредієнти. 3. Додайте олію, воду, цукор та лимонний сік. Вимішайте тісто. 4. Додайте дроблений шоколад в тісто (якщо використовуєте). 5. Вилийте тісто у форму та випікайте приблизно протягом 20-30 хв. при температурі 180 градусів. Все залежить від форми, духовки та товщини. Пробуйте, проколюючи зубочисткою тісто. Вона повинна виходити сухою. Смачного!
Найкраще вживати у першій половині дня.
Найкраще вживати у першій половині дня.
Написати відгук
Відгуки про товар (16)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.