Борошно нутове
Борошно нутове

Борошно нутове


17 відгуків
900 г
137 900 г
Під замовлення (1 доба)

Чим особливе нутове борошно?

  • Борошно нутове — це борошно, яке отримують при перемелюванні нуту.
    Нут — бобова рослина, яка поширена в країнах Близького Сходу.
  • Має легкий горіховий смак :)
  • У нього низький глікемічний індекс — 28. Це означає, що після його вживання рівень цукру в крові не підніметься стрімко.
  • Багате на білок: 100г продукту = 11г білка. Памятаймо, що саме білок — це основа наших м'язів та усіх систем організму.
  • Нутове борошно містить багато заліза — 6,2мг, яке бере участь в усіх обмінних процесах. Особливо радимо включати його у раціон жінкам, завдяки позитивній дії на репродуктивну систему.

Про глютен
Нутове борошно — безглютенове.
Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену. 
Таке борошно можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносимості. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.


Як використовувати нутове борошно?

  • Чудово підходить для приготування овочевих котлет, хліба, оладок, а також для супів і каш. 
  • У рубриці РЕЦЕПТИ ми залишили смачні способи використання нутового борошна. Обов'язково зазирніть :)
  • Приготуйте смачний нутовий омлет ❤️
    Змішайте 3 ст.л нутового борошна з улюбленими спеціями та сіллю, додайте 80 мл води і 1 ст.л олії. На розігрітій сухій сковорідці смажте по 3хв з кожної сторони. Або куштуйте вже готовий нутовий омлет.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.



Детальніше

Підходить всім, хто стежить за здоров'ям і красою, а також діабетикам, людям з серцево-судинними захворюваннями і зайвою вагою.



Фото товару, представлені на сайті, можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
Нут (турецький горох) / Україна.
на 100 г. білки — 11 г, жири — 3 г, вуглеводи — 66 г. Калорійність — 337 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців

Сирна запіканка з кіноа і вишнею



Інгредіенти:

  1. Кіноа — 125 г.;

  2. Молоко кокосове (або інше рослинне) — 350 мл.;

  3. Шматок лимонної шкірки

  4. Олія кокосова або масло Гхі — 60 г.;

  5. Кокосовий цукор — 120 г.;

  6. Тофу класичний або адигейський сир — 500 г.;

  7. Борошно нутове — 2 ст.л.;

  8. Розпушувач для тіста (або сода) — 1/2 ч.л.;;

  9. Вишні без кісточок — 200 г.;

  10. Смажений мигдаль — 40г.;

  11. Льон — 2 ст.л.


Приготування:
1. Кіноа зваріть в молоці з додаванням лимонної шкірки на маленькому вогні до готовності, приблизно 15 хв. Після чого крупу залиште під закритою кришкою ще на 10 хв. набухати.
2. Льон попередньо замочений на 2 години у воді (приблизно 4 ст.л.), взбийте з цукром і маслом.
3. Додайте сир, борошно, перемішане з розпушувачем, додайте кіноа, вишню і мигдаль.
4. Готову масу перекладіть у форму, застелену папером для випічки, за бажанням можете покласти зверху маленькі шматочки масла.
5. Випікайте в розігрітій до 175ºC духовці приблизно 1 годину.
Смачного!


Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.

Гарбузовий брауні



Інгредієнти:

  1. Борошно нутове (або пшоняне) — 130г.;

  2. Запечений гарбуз (вибирайте солодких сортів, наприклад мускатний) — 150г.;

  3. Рослинне молоко — 100г.;

  4. Фініки — 150г.;

  5. Розтопленого кокосова олія — 20г.;

  6. Гіркий шоколад — 50г.;

  7. Волоські горіхи — 30г.;

  8. Кероб/какао порошок — 2ст.л.;

  9. Насіння чіа — 2 ст.л.;

  10. Розпушувач — 1 ч.л.;

  11. Сода (+трохи лимонного соку) — 1/3 ч.л.⠀


Приготування:
1. З'єднайте гарбуз, молоко, фініки і кокосову олію і зблендуйте до однорідності.
2. Додайте насіння чіа і ще раз подрібніть.
3. Окремо з'єднайте борошно, кероб і розпушувач.
4. З'єднайте сухі і рідкі інгредієнти і добре перемішайте.
5. Додайте соду, гашену лимонним соком.
6. У кінці додайте подрібнені горіхи і шоколад.
7. Випікайте при t° 180° близько 30 хв.⠀
8. Верхній гарбузовий шар: з'єднайте в блендері запечений гарбуз і фініки, сироп чи інший підсолоджувач (за смаком) і подрібніть. Полийте цією сумішшю запечений брауні.

  • Замість гарбузового шару можете полити брауні розтопленим шоколадом або арахісовою пастою.
  • Брауні виходить не дуже солодкий, так що, якщо ви любите, щоб було солодко, додайте декілька ст.л. сиропу топінамбура/агави або більше шоколаду.
  • Рецепт розрахований на квадратну форму 16х16см.


Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.



Італійська паляниця з нутового борошна


Інгредієнти:


1. Нутове борошно – 0,5 склянки
2. Сіль – 0,5 ч. л.
3. Орегано – 1 ч. л.
4. Базилік –1 ч. л.
5. Часник (порошок) – 1 ч. л.
6. Куркума, каєнський перець – по дрібці
7. Вода – 0,5 склянки
8. Оливкова олія – 1 ч. л.
9. Оливкова олія для змащування форми


Спосіб приготування:


1.     Всі сухі інгредієнти змішуємо у мисці.
2.     Додаємо воду у кілька етапів, збиваючи суміш.
3.     Змащуємо жиром велику сковороду з антипригарним покриттям і розігріваємо.
4.     Виливаємо на гарячу сковороду тісто, зверху збризкуємо його олією.
5.     Смажимо по 5-7 хвилин з кожної сторони



                                                          Котлети з нутового борошна 

Інгредієнти:


1. Борошно нутове – 1,5 склянки

2. Окріп – 1,5 склянки
3. Половина цибулини
4. Петрушка – за смаком

5. Орегано - щіпка

6. Базилік - щіпка

7. Сіль - 1/3 ч.л.

8. Порошок часнику - 1/3 ч.л.
9. Кумин – 0,5 чайної ложки
10. Пекарський порошок – 0,5 ч. л.
11. Олія для смаження – 2 ст. л.


Спосіб приготування:


1. Ріжемо дрібно цибулю і петрушку.
2. Змішуємо всі інгредієнти. Формуємо невеликі котлети з маси.
3. Розігріваємо олію, викладаємо котлети і смажимо до золотої скоринки.

 
Смачного!

Написати відгук
Відгуки про товар (17)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення