Горіх пекан королівський
У чому користь горіха пекан?
- Пекан — це екзотичний горіх, який росте переважно на території США.
- Цей пекан сирий.
- За смаком пекан схожий на грецький горіх, але більш солодкий та ніжний.
- Пекан — продукт молодості і краси. Містить вітамін Е — потужний антиоксидант, який допомагає покращити зір, стан шкіри та волосся.
- Джерело магнія — 121 мг, який допомагає знизити кров'яний тиск і зменшити прояви гіпертонії.
- Багатий ненасиченими жирами і клітковиною, тому якісно і надовго насичує.
- Містить фолієву кислоту, яка покращує роботу імунної системи та регулює функції кровотворення.
Як вживати горіх пекан?
- Пекан можна вживати у сирому вигляді, а також використовувати для приготування різноманітних страв та кондитерських виробів.
- Подрібнений горіх пекан додасть салату особливого пікантного смаку.
- Перед споживанням замочіть ваші горішки наніч або хоча б на 8 год, щоб усі вітаміни та мінерали точно засвоїлися :)
- Добова норма для дорослого - 2-4 горіхи на день, для діток з 3-х років — 1-2 горіхи.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості.
- Рекомендуємо проконсультуватися з лікарем перед вживанням горіха пекан під час вагітності та ГВ.
Бананово-горіхові коржики
Інгредієнти:
Пекан (волоський горіх) — 1 скл.
Цільнозерновое борошно — 2 скл.
Сода харчова — 1 ч.л.
Кориця — 1 ч.л.
Імбир сухий — ½ ч.л.
Сіль морська (гімалайська) — ½ ч.л.
Кокосова олія (тверда) — 5 ст.л.
Пюре 2-ох бананів — ¾ скл.
Рослинне (мигдалеве чи рисове) молоко — ¼ скл.
Кленовий сироп — 2 ст.л. (або пюре фініків 40г).
Ванілін — щіпка
Кленова глазур:
Тростинний цукор (кокосовий цукор) — ½ скл.
Сіль морська дрібна — ⅛ ч.л.
Кокосова олія (розтоплена) — 1 ст.л.
Ванілін — щіпка.
Кленовий сироп (мед) — ¼ скл (або більше, якщо потрібно).
Приготування:
Розігрійте духову піч до 200°С. Викладіть горіхи одним шаром у бритванку для випічки, попередньо застеливши її пергаментним папером. Запечіть горіхи в духовій печі при температурі 180 °С до появи аромату (близько 3 хвилин). Остиглі горіхи подрібніть на дуже дрібні шматочки ножем.
У середній мисці з’єднайте борошно, ¾ частини подрібнених горіхів, соду, корицю, імбир, сіль і збийте разом.
Дрібно наріжте або помніть виделкою тверду кокосову олію та змішайте з борошном.
Додайте бананове пюре, молоко, кленовий сироп, ванілін і добре перемішайте.
Спочатку здається, що для тіста недостатньо рідини, але продовжуйте перемішувати, поки всі інгредієнти не з’єднаються. Якщо потрібно, можна руками замісити останню частину борошна в тісто.
Сформуйте тісто в кулю, товщиною приблизно 3 см. Розкатайте кулю за допомогою качалки (товщина 1-1,5 см). За допомогою ножа поріжте круг тіста на 8 частин.
Кожну частину тіста викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Випікайте 15-17 хвилин при 200°С до злегка золотисто-коричневого кольору.
Поки скибочки випікаються, збийте разом складові глазурі в невеликій мисці до отримання кремової консистенції. Обережно підігрійте глазур на плиті, а потім знову перемішайте. Дайте випічці охолонути протягом декількох хвилин, після чого щедро полийте глазур’ю. Поки глазур мокра, посипте її залишками подрібнених горіхів. Смачного!
Найкраще смакувати випічку у першій половині дня.