Какао-порошок світлий (преміум 22%)
10 відгуків
100 г250 г
Є в наявності
Чому какао-порошок корисний продукт?
- Какао-порошок — це продукт перероблення плодів шоколадного дерева, висушена і подрібнена какао-макуха, яка залишається після вичавлення какао-олії.
- Какао-продукти містять антиоксидант флаванол та тонізувальні речовини: кофеїн і теобромін. Тому регулярне вживання напоїв із какао допоможе підвищити працездатність, активність та концентрацію уваги.
- Напої з какао є ефективними при лікуванні застудних захворювань, оскільки забезпечують відхаркувальну дію.
У чому відмінність какао-порошку світлого і темного?
- Какао-порошок світлий виготовляють шляхом перетирання какао продуктів (какао-бобів і макухи).
- Какао-порошок темний проходить ще процес додаткової обробки (алкалізації), завдяки чому має більш насичений колір і смак.
Як використовувати какао-порошок?
- Із какао-порошку готують гарячий шоколад, смачні какао-коктейлі та додають у випічку і десерти.
- Також його використовують у косметології для обгортань та масок.
Чого не варто?
- Не варто зловживати какао людям із зайвою вагою, оскільки це доволі калорійний продукт.
- З обережністю слід вживати під час вагітності та при грудному вигодовуванні, оскільки какао-порошок може викликати алергію.
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості какао-продуктів.
Какао-порошок / TM DeZaan, Нідерланди, 22%.
на 100 г: білки — 24 г, жири — 22 г, вуглеводи — 32 г. Калорійність — 376 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати при температурі 18±3°С і відносній вологості повітря не вище 75% в чистому, темному сухому місці, в якому немає різких запахів інших продуктів.
6 місяців.
Печиво брауні з конопляного борошна
Інгредіенти:
Волоський горіх — ½ скл.
Конопляне борошно — ¼ скл.
Какао-порошок/кероб — 3 ст.л.
Банан — 1 шт.
Шоколадний/ ванільний/ горіховий ароматизатор (за бажанням) — 2-3 краплі.
Якщо ви любите солодке, можете додати кілька крапель екстракту стевії (натуральний підсолоджувач) або 2-3 ложки кокосового цукру.
Приготування:
1. Все дуже просто: змішайте всі інгредієнти в блендері.
2. Далі, зачерпуючи невелику кількість тіста ложкою бажаного розміру, викладіть на змашене кокосовою сиродавленю олією деко і випікайте 10-15 хвилин у попередньо прогрітій духовій печі при температурі 200°С.
Найкраще смакувати печивом у першій половині дня.