Чорний перець
Чорний перець

Чорний перець


3 відгуки
47 грн 50 г
50 г Закінчується
- +
Чорний перець / В’єтнам.
на 100 г: білки – 10,4 г, жири – 3,3 г, вуглеводи – 38,7 г. Калорійність – 210 ккал.
12 місяців

Чим особливий чорний перець?

  • Чорний перець  це висушені плоди зі зморшкуватою поверхнею червоно-бурого чи чорного кольору. 
  • Запах у нього пряний, а смак — насичений, гостро-пекучий.
  • Має сильні протимікробні і антисептичні властивості, тому є ефективною профілактикою простуд і захворювань дихальної системи.
  • Містить речовину піперин, яка знижує рівень "поганого" холестерину в крові і глюкози.
  • Чорний перець багатий на ефірні масла. Вони корисні для травлення — підвищують апетит і стимулюють виділення шлункового соку.
  • Містить калій, який розріджує кров і укріплює кровоносні судини. Використовуйте чорний перець, як профілактику виникнення серцево-судинних захворювань. 

Як використовувати чорний перець?

  • Чорний перець  найуніверсальніша пряність: додавайте його абсолютно до всіх страв, щоб збагатити аромат та підкреслити смак їжі.
  • Цілі горошини переважно використовують у консервації овочів та грибів. А мелений — додають до гарячих страв, оскільки в нього інтенсивніший аромат та смак.
  • Чорний перець поєднується з усіма прянощами та спеціями.
  • Лайфхак від нас ❤️
    Особливо корисно додавати чорний перець до сирої та холодної їжі. Це полегшить її перетравлення і засвоєння.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Утриматись від вживання при виразці шлунку, оскільки чорний перець подразнює слизову шлунку.

Детальніше


  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Рис з морквою і кокосом



Інгредіенти:

  1. Довгий рис — 1 скл.

  2. Кокосова олія або масло Гхі — 2 ст.л.

  3. Насіння кунжуту (або кеш’ю) — 1.5 ст.л.

  4. Гвоздика — 6 бутонів

  5. Чорний перець цілий — 6 горошин

  6. Кориця (паличка довж. 4 см) — 1 шт.

  7. Кокосова стружка — 3 ст.л.

  8. Вода — 2 скл.

  9. Морква (очищена і нашаткована) — 1.5 скл.

  10. Сіль морська — 1/4 ч.л.

  11. Родзинки — 2 ст.л.

Приготування:

  1. Ретельно промийте рис, вимочіть і просушіть. Розігрійте олію в товстодонній каструлі на середньому вогні. Не доводячи до появи диму, киньте в олію насіння кунжуту, гвоздику, чорний перець, паличку кориці і кокосову стружку. Смажте, помішуючи, поки стружка не стане золотистою. Всипте рис і обсмажуйте його декілька хвилин, поки зерна рису не стануть злегка прозорими.

  2. Додайте воду і решту компонентів, підсильте вогонь і доведіть до кипіння. Зробіть вогонь мінімальним, накрийте щільною кришкою, і нехай повільно кипить без помішування 20-25 хв, поки рис не стане повітряним, овочі м'якими, а вся рідина не вбереться.

  3. Вимкніть вогонь і залиште рис під кришкою на 5 хв, щоб ніжні зерна стали твердіші. Перед самою подачею на стіл зніміть кришку і розпушіть гарячий рис виделкою.

Примітка. Цей золотистий рис з прожилками нашаткованої моркви і підсмаженою кокосовою стружкою має солодкуватий присмак через додавання родзинок. Гвоздику, горошини чорного перцю і паличку кориці краще перед подачею на стіл вийняти з рису.

Ця страва ідеально підходить для обіду або вечері.

Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук
Поставте будь-ласка вашу оцінку


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.