Гвоздика
ГвоздикаГвоздика

Гвоздика


5 відгуків
45 грн 30 г
30 г Закінчується
- +
Гвоздика / Мадагаскар.
на 100 г: білки - 6 г, жири - 20,1 г, вуглеводи - 27 г. Калорійність - 323 ккал.
12 місяців

Чим особлива гвоздика?

  • Гвоздика — це пряність з інтенсивним, специфічним фруктово-свіжим ароматом та гостро-солодким смаком.
  • Має антисептичні властивості, оскільки містить багато ефірних олій та дубильних речовин. Тому при регулярному вживанні освіжає дихання і покращує здоров'я ясен.
  • Пекучий смак гвоздики допомагає виробляти шлунковий сік і стимулює травлення.
  • Містить вітамін С, що допомагає зміцнити імунітет та захищає наш організм від застуд.
  • Гвоздика допомагає зменшити нудоту: для цього достатньо розжувати 2-3 бутони гвоздики.

Як використовувати гвоздику?

  • Додавайте в маринади (грибні, овочеві, фруктово-ягідні), соуси, страви з капусти, каші, супи, овочеві рагу. 
  • Гвоздика — незамінний інгредієнт у десертах, сиркових начинках, кондитерських виробах, випічці та напоях.
  • Чудово поєднується з іншими прянощами та спеціями: кардамоном, імбирем, лавандою, ваніллю, трояндою, лавровим листом, корицею, чорним та духмяним перцем.
  • Основне правило додавання гвоздики до страв — чим пізніше її додати, тим “тоншим” буде смак та аромат.
  • Не використовуйте гвоздику у великих кількостях, адже це може надати страві неприємної гіркоти. Для пікантного смаку та аромату достатньо 4-х бутонів на 1 кг тіста, а в сумішах не більше 1/7 частини від інших пряностей.
  • Жуйте гвоздику при хворому горлі та сухому кашлі, полощіть горло сумішшю із рівних частин солі та меленої гвоздики для лікування фарингіту та полегшення кашлю.
  • Змішайте 1 ч. л. меду та 0,5 ч. л. гвоздики і повільно розсмоктуйте суміш – це зупинить нудоту та забезпечить знеболювальний ефект.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Вживати гвоздику при гіпертонії, гастриті та виразках.

Детальніше


  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від птрапляння вологи.

Фото товару, представлені на сайті, можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Чай із корицею і гвоздикою "по-киргизькому"

Інгредієнти:

  1. Кориця мелена — ½ ч.л.;

  2. Гвоздика — 2 бутони;

  3. Апельсин — 1 шт;

  4. Лимон — ½ шт;

  5. Ванілін — щіпка;

  6. Кокосовий цукор або мед — 2 ч.л.

  7. Кип'ячена вода — 1,5 л.

Приготування:

1. В чайничок з кипяченою водою додаємо гвоздику, корицю, цедру половини лимона.

2. Після 3 хвилин варіння додаємо апельсиновий і лимонний сік і трішки ваніліну (на свій смак). Знімаємо з вогню і настоюємо  3-4 хвилини.

Чай готовий і подаємо його з цукром або медом.

Приємного чаювання!

Чай із гвоздикою "Ягідний"

Інгредієнти:

  1. Гвоздика 6 шт.

  2. Кориця — щіпка.

  3. Сік ягідний  500 мл.

  4. Міцний чай 400 мл.

  5. Сироп агави або мед  за смаком.

  6. Лимон — 2 шт.

  7. Апельсин — 1 шт.

  8. Вода 300 мл.

  9. М’ята гілочка.

Приготування:

1. Гвоздику, корицю і сироп (але не мед) заливаємо водою, варимо 5 хвилин, доводимо до кипіння.

2. Додаємо чай, фруктовий сік і знову доводимо до кипіння.

3. Додаємо апельсин, нарізаний кружальцями і сік двох лимонів та мед (якщо не використовуєте сироп).

Прикрашаємо м’ятою.

Готово! Приємного чаювання!

Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук
Поставте будь-ласка вашу оцінку


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.