Пажитник мелений (фенугрек)
Пажитник мелений (фенугрек)Пажитник мелений (фенугрек)

Пажитник мелений (фенугрек)


8 відгуків
100 г
39 100 г
Під замовлення (1 доба)

Чим особливий пажитник мелений (фенугрек)?

  • Пажитник (фенугрек, шамбала, гуньба сінна, чаман) — це тверде насіння ромбовидної форми, жовто-коричневого кольору.
  • Смак пряний, трішки гіркуватий з горіхово-грибним присмаком.
  • Містить речовину діосгенін, яка схожа по дії з жіночим статевим гормоном  естрогеном. Тому нормалізує гормональний фон, пом'якшує симптоми менопаузи і полегшує менструальні болі.
  • Багатий на калій — 770мг на 100г продукту. Калій нормалізує артеріальний тиск і укріплює серцевий м'яз.
  • Фенугрек містить багато розчинної і нерозчинної клітковини. Знижує швидкість засвоєння вуглеводів і рівень глюкози в крові.

Як використовувати пажитник мелений (фенугрек)?

  • Щоб повністю розкрити аромат пажитника та забрати надлишок гіркоти  обсмажте його декілька хвилин на сухій сковорідці.
  • Пажитник має властивість згущувача, тому приправляйти ним супи, підливи, соуси.
  • Спробуйте поєднати з морквою та нутовим омлетом. Смакота ❤️
  • Додавайте до страв з картоплі та грибів, овочів, бобових. Використовуйте для ароматизації тіста і випічки. 
  • Добре поєднується усіма прянощами, а особливо з куминомкоріандром, петрушкою, чорним перцемтим’яном.
  • Залийте 1 ст. л. просмаженого насіння пажитника окропом і варіть 5 хвилин. Додайте мед та лимон. Тонізуючий ранковий напій готовий :)

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Рекомендуємо проконсультуватися з лікарем перед вживанням при підвищеному рівні естрогену, підвищеному згортанні крові та на ранніх місяцях вагітності.

Пажитник мелений / Індія.
на 100 г: білки – 23 г, жири – 6 г, вуглеводи – 58 г. Калорійність: 385 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців

Салат зі шпинатом та горіхами

Інгредієнти:

  1. Шпинат свіжий — ½ пучка;

  2. Горіхи волоські — 100 г;

  3. Рукола — жменя;

  4. Авокадо — ½ шт;

  5. Груша або яблуко — 1 шт;

  6. Часник — 1 зубчик;

  7. Цибуля червона — 1 шт (невелика);

  8. Кінза свіжа або сушена — за бажанням;

  9. Петрушка свіжа чи сушена — за бажанням;

  10. Паприка — 1 ч.л.;

  11. Куркума — ½ ч.л.;

  12. Пажитник — ½ ч.л.;

  13. Чорний перець — за смаком;

  14. Сіль чорна або рожева — за смаком;

  15. Лимон — ½ шт;

  16. Олія салатна — 2 ст.л.;

  17. Гранат або журавлина — жменя.

Приготування:
З'єднайте порізані шпинат, авокадо, грушу, горіхи, кінзу, петрушку
Збийте в блендері паприку, куркуму, пажитник, часник, цибулю, сіль і перець до однорідності і додайте до салату. Полийте олією та соком лимону. Змішайте все і прикрасьте зернами гранату або журавлиною і подавайте одразу.

Смачного!

Смакуйте у будь який час протягом дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (8)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення