Кріп
5 відгуків
100 г
Є в наявності
Чим особливий сушений кріп?
- Зберігає солодко-освіжаючий смак та аромат.
- Лідер за вмістом ефірних масел серед усіх листових. Вони корисні для травлення — підвищують апетит і стимулюють виділення шлункового соку.
- Містить велику кількість вітаміну С та флавоноїдів, які пригнічують ріст бактерій і грибків.
- Кріп багатий на вітаміни групи В. Вони мають седативну дію на організм і знижують рівень стресу.
- Джерело кальцію, який потрібен для міцності і розвитку кісток.
Як використовувати сушений кріп?
- Додавайте в різноманітні страви: супи, соуси, страви з грибів, картоплі, овочів чи м'яса.
- Можна використовувати у консервації: надає пряний аромат та попереджає появу плісняви.
- Пам'ятайте: щоб зберегти насиченість додавайте кріп вже у готові страви або за кілька хвилин до готовності.
- Якщо настояти його в окропі — отримаєте природний засобів для освітлення веснянок і пігментних плям.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Кріп / Єгипет.
на 100 г: білки – 3 г, жири – 1 г, вуглеводи – 6 г. Калорійність – 40 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців.
Томатний суп
Інгредієнти:
Вода — 1 л.
Помідори великі — 8 шт.
Кокосова олія сиродавлена або масло ГХІ — 2 ст.л.
Середня цибулина (або асафетида 1 ч.л.)— 1шт.
Часник — 1 ч.л.
Кокосовий цукор — 1/2 ст. л.
Кмин — 1 ч.л.
Кріп/Петрушка — 1 ч.л.
Сіль рожева — за смаком.
Приготування:
1. Помідори вимийте, натріть на дрібній тертці або подрібніть у блендері.
2. Розігрійте на сковорідці олію і обсмажте нарізану кубиками цибулю (або просто додайте асафетиду). Додайте часник і кмин, готуйте ще 1 хвилину.
3. Додайте цукор і помідори, тушкуйте ще 2 хвилини.
4. Налийте в каструлю воду, нагрійте до кипіння, додайте овочі та варіть до готовності.
5. Розлийте по тарілках, зверху посипте зеленню.
Смачного.
Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.