

Сочевиця коричнева (червона нешліфована)
2 відгуки
80 грн 700 г
700 г
Під замовлення (1 доба)
Сочевиця коричнева / Україна
на 100г: білків, г: 21.6 г, жирів, г: 1.1, вуглеводів, г: 48.0. Калорійність - 314 Ккал.
10 місяців
- Сочевиця - це екологічно чистий і безпечний продукт. Навіть якщо її культивували на забрудненій території - вона не накопичує нітрати, токсичні елементи й радіонукліди;
- За поживними та корисними властивостями продуктів, які можуть зрівнятися з сочевицею, серед розмаїття рослинного світу немає;
- Сочевицю варто вживати в їжу охочим схуднути. Дієта з вживанням цього продукту дає можливість не тільки знизити вагу, але й нормалізує роботу всього організму;
- Залізо в сочевиці найкраще засвоюється в поєднанні з овочевими салатами та зеленню;
- Коричнева сочевиця (іноді її називають континентальною) при тепловій обробці дає легкий горіховий аромат; її часто додають у тушковані овочі, запіканки, а також у салати;
- Сочевицю, на відміну від гороху і бобів, зовсім не обов'язково замочувати у воді, її можна варити відразу. Солити ж краще під кінець приготування, оскільки у солоній або підкисленій воді сочевиця готується довше.
__________________________________________________________________________
- Коричнева сочевиця, як і інші бобові культури містить велику кількістю магнію, який добре впливає на роботу серця і серцево-судинної системи;
- Сочевиця містить велику кількість рослинного білку, який легко засвоюється організмом, при цьому вміст сірчаних амінокислот і триптофану в сечевиці нижчий, ніж в інших бобових;
- Велика кількість мінеральних солей покращує обмін речовин, надає шкірі та волоссю здорового вигляду;
- У сочевиці міститься багато крохмалю, натурального цукру, ненасичених жирних кислот Омега-3 і Омега-6;
- Сочевиця може замінити м'ясо: вона містить до 60% білка, який засвоюється значно легше, ніж тваринний білок. Заліза в сочевиці більше, ніж в інших бобових культурах;
- Зберігайте сочевицю в сухому теплому місці в щільно закритій тарі;
- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
__________________________________________________________________________
Коричнева сочевиця стане відмінним доповненням до щоденного раціону спортсменів, людей підвищеної фізичної активності та осіб, які слідкують за своїм харчуванням.
Дізнайтесь більше про коричневу сочевицю: uk.wikipedia.org
Стаття від "Смак Життя": Корисні властивості сочевиці
Десерт з сочевиці
Інгредієнти:
Сочевиця коричнева відварена — 1 склянка;
Молоко рослинне (або коров’яче) — 2 склянки;
Кориця — ½ ч.л.;
Какао порошок — 2 ч.л.;
Фініки — 40 г;
Ягоди годжі — 2 ч.л.;
Грецькі горіхи — 20 г.
Приготування:
Підігрійте молоко, щоб воно було тепле. Замочіть фініки у теплій воді на 15-20 хв та промийте. Очистіть їх від кісточок. Взбийте у блендері сочевицю, молоко, фініки, какао порошок та корицю до однорідної маси.
Додайте до маси ягоди годжі. Викладіть у мисочки та присипте дробленими горіхами.
Покладіть у холодильник на 2-3 години. Подавайте охолодженим.
Найкраще вживати в обідній час. Чудово підходить як корисний десерт для діток.
Пюре із сочевиці
0,5 л води
200 г сочевиці
1 цибулина
1 морквина
1 болгарський перець
2 ст л олії
1 ч л куркуми
1 ч л солі
чорний мелений перець
зелень
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Овочі почистити, нарізати, залити водою, варити 20 хвилин
2. Сочевицю добре промити, додати до овочів та варити 10-12 хвилин до готовності сочевиці
3. Перекласти все з каструлі в блендер і перемолоти до однорідної маси
4. Додати олію, сіль, перець та зелень.
Суп із сочевиці
1,5 л води
200 г сочевиці
1 цибулина
1 морквина
3 ст. л. олії
2 ст. л. борошна
сіль
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Промити сочевицю, нашатковану моркву, покласти в катрулю, залити водою і варити до готовності.
2. Цибулю дрібно нашаткувати, обсмажити на олії до золотистого кольору.
3. Додати цибулю в суп, посолити та довести до кипіння.
Написать отзыв