Корица палочки (кассия)
Корица палочки (кассия)
- Это порошок из коры китайского коричника, который не встречается в дикой природе.
- У нее терпкий вкус с ощущением легкого жжения на языке.
- Естественный антисептик: содержит масла, которые убивают бактерии и уменьшают болевые ощущения.
- В ней много дубильных веществ и цинка. Они помогают вырабатывать антитела к большинству сезонных заболеваний.
- Главный недостаток кассии — кумарин в составе. При чрезмерном употреблении может вызвать головокружение и головные боли.
Чем кассия отличается от цейлонской корицы?
- Менее насыщенная на вкус и светлая по цвету.
- Более резкий запах, вкус и аромат.
- Содержит больше кумарина.
Что делать?
- Посыпайте корицей выпечку, десерты, запеканки, чтобы придать пикантный аромат.
- Добавляйте в напитки: чай, кофе или коктейли. Если добавить много специи — напиток взбодрит, а если чуть-чуть — успокоит.
- Корица хорошо сочетается с другими приправами: кардамоном, фенхелем, бергамотом.
- Рекомендуем взрослым употреблять не более 1/2 ч.л. корицы в день, а детям — 1/4 ч.л два раза в неделю.
Чего не делать?
- Употреблять при индивидуальной непереносимости продукта.
- Употреблять при проблемах с печенью и поджелудочной железой.
Пряний чай з ванільним екстрактом
Інгредієнти:
Гвоздика — дрібка;
Палички кориці — 2 шт;
Чай (за смаком) — 12 г.;
Сік апельсиновий — 35 мл.;
Лимон — 1/5 шт.;
Імбир — дрібка;
Кокосовий цукор чи інший підсолоджувач — за смаком;
Ванільний екстракт — за смаком;
Вода — 500 мл .
Змішайте гвоздику, корицю і трошки імбиру.
Залийте водою і закип'ятіть.
Цим окропом заливаємо чай і через 5 хвилин додайте цукор, соки лимона і апельсина та ванільний екстракт.
Чай готовий!
Індійський солодкий рис Кхір
Інгредієнти:
1. Рис басматі — 100 г;
2. Молоко кокосове (чи інше) — 300 мл;
3. Кардамон мелений — ½ ч.л.;
4. Кориця — 1 паличка;
5. Мед (або підсолоджувач) — 50 г.;
6. Будь-які горіхи — 2 ст.л.;
7. Родзинки — на смак;
8. Гвоздика — 6 шт.
Приготування:
1. Промийте рис.
2. Молоко перелийте в високу каструлю з товстим дном (об'ємом в 2 рази більше молока) і поставте на вогонь. Налаштуйте вогонь так, щоб воно весь час булькало, але не збігало.
3. Рис засипте в закипаюче молоко. Помішуючи кхір час від часу дерев'яною лопаткою, доводьте його до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму. покладіть туди корицю і гвоздику.
4. Варіть рис 20 хвилин, поки кхір не загусне. Перші 15 хвилин варіть рис без кришки, постійно помішуючи. А потім під закритою кришкою. Під кінець перемішайте кхір інтенсивніше, щоб не допустити пригорання. Залиште його під кришкою.
5. З меду і двох столових ложок води зробіть сироп. Влийте його у вже не гарячий кхір разом з кардамоном. Горіхи, родзинки, цукати обсмажте на невеликій кількості топленого масла і додайте в кхір.
Перед подачею добре охолодіть - вважається, що чим холодніше рис, тим він смачніший.
Смачного!
Найкраще ласувати десертом у першій половині дня.
Гвоздика — дрібка;
Палички кориці — 2 шт;
Чай (за смаком) — 12 г.;
Сік апельсиновий — 35 мл.;
Лимон — 1/5 шт.;
Імбир — дрібка;
Кокосовий цукор чи інший підсолоджувач — за смаком;
Ванільний екстракт — за смаком;
Вода — 500 мл .