


Чабрец (тимьян)
Чабрец (тимьян)
- У него приятный сильный запах и острый пряньо-горьковатый вкус.
- Содержит активный компонент тимол, который снижает риск грибковых и вирусных инфекций.
- В нем много антиоксидантов — лютеин и зеаксантин. Они улучшают общее состояние организма и уменьшают воспалительные процессы
- Источник каротиноидов и витамина А, которые сохраняют крепкое зрение и предупреждают катаракту.
- Чабрец имеет противовоспалительные и отхаркивающие свойства, поэтому помогает выводить мокроту из легких. Особенно советуем его употреблять при заболеваниях дыхательных путей.
Что делать?
- Обогащает вкус овощей, супов, салатов, мясных и рыбных блюд. Добавляйте в соусы, маринады, консервации.
- Можно использовать в выпечке и для ароматизации чая или других напитков.
- Сочетается с чесноком, розмарином, петрушкой, орегано и тмином.
- Ловите лайфхак от нас ❤️
Чтобы полностью раскрыть аромат чабреца, добавляйте его в блюда в начале приготовления. - Можно ополаскивать ротовую полость отваром из чабреца. Он освежает дыхание и устраняет неприятный запах.
Чтобы полностью раскрыть аромат чабреца, добавляйте его в блюда в начале приготовления.
Чего не стоит делать?
- Уупотреблять при индивидуальной непереносимости продукта.
- Употреблять при язве желудка, сердечно-сосудистых заболеваниях, беременным и детям до 3 лет.
Томатний суп
Інгредієнти:
Томати — 1 кг;
Асафетида — ¼ ч.л.;
Гірчична олія — 3 ст.л.;
Бульйон овочевий або вода — 500мл;
Чебрець — 2 ч.л.;
Сіль рожева гімалайська — за смаком;
Перець білий — за смаком;
Перед подачею можна додати:
• 2 столові ложки сметани або вершків
• грінки
Приготування:
1. Духовку розігрійте до 180 градусів. Розподіліть нарізані помідори на лист.
2. Скропіть олією. Приправте асафетидою, сіллю і перцем і додайте чебрецю. Запікайте протягом 50-60 хвилин. Помідори очистіть від шкурок.
4. Запечені овочі перекладіть в каструлю. Долийте бульйон і варіть 10 хвилин.
5. Зробіть пюре з супу бленедером до отримання однорідної маси. Приправте сіллю і перцем за смаком.
Подавайте теплим. Смачного!
Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.
Панакота з чорницею і чебрецем
⠀
Інгредієнти:
Молоко кокосове, соєве (або вершки) — 500 мл;
Мед — 50 г;
Ванілін — ¼ ч л;
Чорниця — 1 скл.;
Чебрець — 1 г;
Агар — 2 г;
Приготування:
1. Молоко доведіть до кипіння, додайте агар, чебрець і на маленькому вогні, помішуючи, варіть приблизно 8 хвилин.
2. Остудіть приблизно 10 хвилин. Додайте мед. Краще використовувати рідкий, або підігрійте злегка на водяній бані густий. Ретельно вимішайте. Можна це зробити за допомогою блендера.
3. Чорницю збийте блендером, додайте до молока і трохи перемішайте, для того, щоб зберегти ефект мармуровості у десерта.
4. Потім розлийте по формах або десертних стаканчиках і поставте в холодильник на ніч.
А перед подачею можна додати фрукти, ягідний або шоколадний соус.
Смачного!
Найкраще смакувати у першій половині дня та в обідній час.
Соус малиновий з чебрецем
Малина — 200 г.;
Кокосовий цукор — 10 г.;
Чебрець (тим`ян) — ½ ч.л.;
Сіль рожева — за смаком.
Приготування:
Засипте цукор в малину і прогрійте в каструлі на середньому вогні протягом 5-10 хвилин, додайте чебрець, сіль, варіть ще протягом 10 хвилин і процідіть через сито.
Смачного!