Чіа насіння біле
Чіа насіння біле

Чіа насіння біле


5 відгуків
60 грн 100 г
100 г200 г500 гBIG PACK 1 кгтестер Є в наявності
- +
Насіння чіа (біле) / Аргентина.
на 100 г: білки — 17 г, жири — 31 г, вуглеводи — 42 г. Калорійність — 486 Ккал.
12 місяців


Що таке чіа та чим воно особливе?

  • Насіння чіа — це зернятка рослини, що є "родичкою" шавлії. Чорне чіа отримують з синіх квіток, а біле — з білих. На смак вони зовсім не відрізняються.
  • Смак насіння чіа нагадує горіх, тому воно чудово доповнює соуси, соки, йогурти, овочеві та зернові страви.
  • Коли вживаєте чіа, варто пити багато води, бо насіння добре вбирає рідину, тим самим подовжує відчуття ситості.
  • Незважаючи на свій крихітний розмір, насіння чіа дуже корисне для нашого організму. На 100 г у ньому — 17 г білка. 
  • Містить в 6 разів більше кальцію, ніж молоко та втричі більше заліза, ніж шпинат.
  • Чіа є джерелом антиоксидантів, що сповільнюють старіння.
  • Містить багато клітковини, яка важлива для нормального функціонування кишківника.
  • Навіть 2 ложки насіння чіа забезпечать відчуття ситості.

Як вживати чіа?

  • Можна вживати сирим і підсмаженим, цілим й перетертим. Використовувати як інгредієнт страв або як декоративний елемент. 
  • Чудово поєднується з м’ятою, розмарином, чебрецем, майораном.
  • Чіа можна їсти в сухому вигляді, додаючи в салати, каші та йогурти.
  • Незамінне для приготування пудингів та джемів з ягід. Щоб приготувати джем без варіння, просто збийте блендером 250 г фруктів, додайте 1 ст. л. чіа, перемішайте та помістіть в холодильник на кілька годин.
  • Чіа може замінити яйця у випічці. Для цього розмеліть його кавомолці 2-3 ст. л. чіа та замочіть на 10-15 хв.
  • Для прихильників швидкого, але корисного харчування — чудове рішення додавати чіа в коктейлі, смузі, салати чи вівсянку. 
  • Якщо ви перемелете блендером інгредієнти супу разом з чіа — зробите їх густішими й більш кремовими.

Чого не варто?

  • Не варто вживати насіння чіа при пониженому тиску, при прийомі аспірину та антикоагулянтів, при алергії на кунжут чи гірчицю.
  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості.

Детальніше

  • Для любителів повноцінної кулінарії рекомендуємо додавати насіння в тісто до будь-якої випічки, в начинку до струделя або інших тортів. 
  • Не забувайте додавати чіа до овочевих чи грибних крем-супів, подаючи їх разом з грінками. На грінки також можна сміливо додавати трішечки цілого насіння.  



Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Малиново - кокосове морозиво

                             



Інгредієнти:


  1. Кокосове молоко - ½ склянки;
  2. Мигдалеве молоко - ½ склянки;
  3. Малина - ¾ склянки;
  4. Насіння чіа - 2 ст.л;
  5. Кокосова стружка - 1 ст.л.;
  6. Стевія (або мед) - 8 крапель.


Приготування:


1. Змішайте усі інгредієнти та помістіть у посудину.

2. Закрийте кришкою і тримайте в холодильнику 4 год., доки чіа збільшиться у розмірах.

3. Після цього налийте пудинг у 4 формочки для ескімо і залиште в морозильній камері на всю ніч (можна використовувати формочки для кексів, для морозива, чашки тощо).

4. Морозиво готове!


Смачного!  


Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук
Поставте будь-ласка вашу оцінку


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.