


Соєва спаржа (фучжу)
Залишити відгук
80 грн 100 г
100 г
Закінчується
Соєва спаржа сушена (фучжу) / Китай.
на 100 г: білки - 42,3 г, жири - 21,8 г, вуглеводи - 20,7 г. Калорійність - 440 ккал.
12 місяців
Що таке соєва спаржа (фучжу)? Чим вона особлива?
- Фучжу — це висушена плівка знята з соєвого молока.
- Не містить лактози і холестерину, тому можна вживати при діабеті та лактозній непереносимості.
- Джерело рослинного білка — у 100г спаржі аж 42г білка.
- Багата фітоестрогенами — це рослинні сполуки, які позитивно впливають на жіночий гормональний фон.
Як використовувати соєву спаржу (фучжу)?
- Можна подавати як окрему страву.
- Використовуйте для приготування супів та закусок або тушіть із овочами.
- Чудово смакують із нашою локшиною та італійським соусом.
- Завдяки своєму нейтральному смаку поєднується з усіма стравами.
- Щоб дізнатися більше способів приготування — зазирніть у вкладку РЕЦЕПТИ.
Перед приготуванням замочіть соєву спаржу у воді на 1-2 години, щоб розм'якшити її.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Веганська полента
з вершками
і соєвою спаржею
Полента – це страва італійського походження, кукурудзяна каша з пармезаном.
Варіацій її приготування є так багато, що ми розгубились у цьому різноманітті.
Тому вирішили теж трохи поекспериментувати і пропонуємо вам власний корисний рецепт.
*пропорції вказано як для двох великих чи трьох середніх порцій
ІНГРЕДІЄНТИ:
200 г кукурудзяного борошна
100 г соєвої спаржі
3-4 ст. л. кокосових вершків
2-3 ст. л. італійського томатного соусу
1-2 ст. л. соєвого соусу
1 ст. л. лимонного соку
олія з виноградних кісточок – для смаження
сіль, перець, веганська сирна приправа, італійські трави – за смаком
базилік – для прикраси
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Замочуємо соєву спаржу у воді на 1-2 години.
2. Варимо кашу у співвідношенні 1/3 з водою, помішуючи лопаткою.
3. Поки каша вариться, ріжемо соєву спаржу на шматочки і підсмажуємо на розігрітій сковорідці.Обов'язково візьміть олію, яка підходить для смаження, у нас це з виноградних кісточок, також можна кокосову, гхі та олію авокадо. У сковорідку також додаємо соєвий соус, лимонний сік, паприку та перець. Можна не солити, оскільки сіль вже міститься у спаржі. Смажимо кілька хвилин і забираємо з вогню.
4. Каша тим часом майже готова. Тепер додаємо трішки вершків, варимо ще 4-5 хв. Готово!
5. Подаємо страву – викладаємо спершу кашу, тоді додаємо ложку італійського соусу, не перемішуючи, наверх кладемо соєву спаржу, зверху посипаємо зеленню та веганською сирною приправою.
Ням! Вийшло смачно і корисно)
Підлива
із соєвою спаржею
Інгредієнти:
Соєва спаржа — 100 г
Цибуля — 2 шт
Морква — 1 шт
Соєвий соус — 3-4 ст.л
Спеції за смаком (перець, карі, паприка)
Приготування:
1. Замочити спаржу у теплій підсоленій воді на 2-3 год, щоб розм'якла.
2. Далі нарізати спаржу на менші кусочки (2-3 см по довжині), дадати соєвий соус, спеції — все змішати і залишити маринуватися, доки підготуємо овочі.
3. Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на середній тертці і все підсмажити на олії, додати сіль та спеції.
4. Додати до овочів спаржу і трішки води, все перемішати і залишити на декілька хвилин тушкувати.
Подавати з улюбленим гарніром: наприклад гречка, картопляне пюре чи кіноа.
Смачного!
Написати відгук
Відгуки про товар (0)
Зберігати в сухому прохолодному місці при температурі не вище 20°C